SEN STRAFFESCORING SIKRET SEIEREN MOT LSK

Marit Bratberg Lund sørget for at det ble tre nye poeng i bortekampen mot LSK Kvinner.

Etter storseiere mot Røa og Arna-Bjørnar ventet tøffere motstand i tredje serierunde. Fjorårets bronsevinner er en av favorittene til å sikre seg en plass blant de fire beste lagene i Toppserien, og Brann måtte jobbe hardt for poengene i LSK-hallen.

Brann presset LSK i første omgang, og både Svava Gudmundsdottir og Nora Eide Lie kom til gode sjanser uten å få uttelling. LSK kom også til gode sjanser på kontringer utover i omgangen, men heller ikke de fikk ballen i mål. Rett før pause fikk LSK en kjempesjanse på hjørnespark, men en god redning fra Aurora Mikalsen gjorde at lagene gikk målløse til pause.

Kampbildet endret seg ikke i andre omgang. LSK lå lavt og ventet på kontringer, mens Brann prøvde å bryte gjennom det lave LSK-forsvaret. Brann kom til mange hjørnespark, men fikk ikke ballen i mål. Et kvarter før full tid kom Elisabeth Terland til skudd, men LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand fikk slått ballen over mål.

Noen minutter senere fikk LSK en stor sjanse. Mia Authen sitt skudd gikk via en Brann-fot og like utenfor stolpen. Hjørnesparket førte også til en god LSK-avslutning, som Mikalsen fikk reddet.

Fem minutter før slutt ble Eide Lie taklet i sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket. Marit Bratberg Lund var sikker og rolig fra elleve meter og trilte inn 1-0 til Brann. LSK presset på for utligning de siste minuttene, men det endte med tre nye poeng til Brann og Bergen!

Neste hjemmekamp spilles 18. april 15.00 på Stemmemyren. Da er det topplaget Rosenborg som kommer på besøk.

Kilde: brann.no