3.serierunde

Etter to serierunder er St.Gallen det enste laget som ikke har avgitt poeng. De ligger på topp med seks poeng og null innslupne mål. Det er fem lag som enda ikke har vunnet en kamp. Disse er Sion, Zürich, Vaduz, Luzern og skuffelsen FC Basel. Nå kommer en ny sjanse for disse til å ta sesongens første seier.

Lausanne – Zürich: Lausanne spilte uavgjort borte mot Luzern i forrige kamp. Ledet lenge med en mann mindre, men 10 min før slutt utlignet Luzern. Et resultat Lausanne etter omstendighetene skal være fornøyd med. Rafik Zekhnini fikk sin debut som Lausanne spiller forrige uke med ni minutter som innbytter på tampen. Blir nok aktuell for spill i dag og. På venstresiden finner vi nok Per-Egil Flo fra start, som vanlig. Spissen Andi Zeiqiri var ikke med med i forrige tropp, og er nå solgt til Brigthon. Vært litt støy rundt han den siste uken angående hvilket landslag han skal representere, så det blir spennende se det har påvirket resten av laget i dag. Forsvarsspilleren Mickael Nanizayamo ble utvist for Lausanne i forrige kamp, og er derfor suspendert i kveld.

Zürich er et av lagene som enda ikke har vunnet. Spilte uavgjort hjemme mot Lugano i forrige runde. Spilte omtrent en omgang med mann mer i den kampen, og ledet til det var spilt 91 minutter. Hadde virkelig fortjent en seier i den kampen. Overgangsvinduet stenger på mandag kveld, og FCZ sin Simon Sohm er et navn som ofte blir linket til klubber i utlandet. Blir dette hans siste i FCZ i denne omgang? FCZ har ikke imponert noen på bortebane, og har ikke vunnet på åtte bortekamper. Skal opp mot en motstander som er sterkt på hjemmebane her. Lausanne må finne seg i og ha et lite favorittstempel idag.

Lugano – Sion: Lugano er ubeseiret. Tok et poeng borte mot FCZ med en mann mindre i drøye omgangen. Sabbatini, kaptein står derfor over kveldens kamp. På topp er Gerndt i storform, og har puttet i to av to kamper så langt. Hentet tidligere denne uken den danske spissen Jens Ogaard på lån fra italienske Sassuolo. Han er født i 99, og spilte i for på lån i nederlandske Heerenveen. Der puttet han syv mål, så blir spennende se om han kan forsterke Lugano.

Fabio Grosso sitt Sion har enda ikke vunnet en kamp. Laget hadde sist en bra prestasjon hjemme mot YB forrige runde, og klarte et uavgjort resultat. Det er det nok Sion som skal være mest fornøyd med. Keeper Kevin Fickentscher var veldig bra i den kampen. Serey Die ser ut som en savnet leder på midtbanen. Klarer han å komme opp på det nivået i dag, vil det hjelpe mye på et lag som sliter i den fasen.

Lugano har slitt hjemme mot Sion de to siste sesongen, ikke vunnet på fem kamper. Kan fort bli uavgjort og målfattig idag.

Basel – Luzern: Basel skuffet selvfølgelig hjemme mot CSKA Sofia, og røk ut av Europa League. Fullt fortjent. Er et av lagene som ikke har vunnet i serien enda, og nå må laget begynne vinne fotballkamper. Har hentet inn brasilianske Jorge på venstrebacken på lån fra Monaco siste uken. Det vil bli en kraftig forsterkning fra Andrea Pandula som har vikariert der siden Sforza tok over. Troppen består nå av 31! mann, så det vil nok bli hektisk på kontorene til Basel i dag og i morgen. Ingen nye skader. Van der Werff står over med karantene.

Luzern berget poenget hjemme mot Lausanne sist. Har hentet inn den rutinerte spissen Dejan Sorgic fra Auxerre. Sorgic er en Luzerner og har bevist at han kan score mål i Super League før. God forsterkning for laget til Celestini.

Hjemme mot Luzern har tradisjonelt vært 3 poeng for Basel. Ikke siden 2015 har bortelaget tatt alle poengene på St.Jakob Park. I dag er en fin mulighet mot en Basel som skuffer og skuffer. Rett nok er vertene fortsatt favoritter.

FCSG – Servette: FCSG er på tabelltopp. Vinner sine kamper 1-0. Viser at forsvaret fortsatt er solid, om ikke bedre enn i fjor. Framover er de nok ikke bedre enn i fjor, virker det som. Vant fortjent mot Vaduz forrige runde.

Servette med en ikke altfor imponerende kamp mot Basel sine ti menn i rundt timen sist. Var bra bakover, men framover var det ikke så mye energi. Trengte en diskutabel straffe for å sikre seieren. Midtbanespilleren Kastriot Imeri var spesielt bra i den kampen, og bar laget offensivt.

FCSG er favoritt i denne kampen. Men stor sjanse for U, og målfattig.

YB – Vaduz: YB med en grei opptreden mot Tirana på torsdag. Vant komfortabelt 3-0 og er dermed klare for Europa League. Fikk en småtøff gruppe, men ikke verre enn at en avansement er godt innenfor. Hjemme på Wankdorf har en imponerende rekke uten tap, tilbake til høsten 2018. Fortsatt en del midtbanespillere ute.

Vaduz fikk det ikke overraskende tøft mot FCSG forrige søndag. Enda tøffere kamp her. Det er ikke borte mot YB man kan forvente at laget skal ta poeng. Det tviler jeg sterkt på at de gjør også.