2.serierunde

Seriepremieren for 20/21 sesongen ble en underholdene affære. YB vant hjemme mot FCZ, men for en gangs skyld ikke pinlige sifre for FCZ. De to nyopprykkede lagene imponerte. Vaduz med sterkt bortepoeng i Basel og Lausanne kjørte over Servette. Lugano med bra prestasjon som ga 3 poeng mot Luzern. FCSG tok også poeng mot et Sion uten sine siste kjøp.

Sion – Young Boys: Siste disse lagene møttes i Wallis vant YB og sikret tittelen forrige sesong. Da ble det 1-0 til YB. Siden den gang har Hoarau og Maceiras byttet lag. Det blir unektelig spesielt, særlig for Hoarau skulle stå på andre siden nå. Vant sin sesongåpning med 2-1 mot FCZ. Havnet tidlig under i den kampen, men fortsatte og male på. Fikk til slutt seieren etter to flotte mål av Mambimbi og Fassnacht. Til denne kampen er Zesiger uaktuell etter to gule sist. De kan da enten flytte Lustenberger ned i midtforsvaret eller sette inn direkte erstatter for Zesiger i forsvaret. Mangler også Aebischer på midtbanen. Han ble skadet etter Midtjylland kampen, og var sterkt savnet mot FCZ også.

Sion hang godt med i sin serieåpning, borte mot forrige sesongs store overraskelse St.Gallen. Hadde flere sjanser, men kun 2 skudd på mål. Fikk midtstopper Abdellaoui utvist, og han må således erstattes til denne kampen. Det har Sion gjort flere ganger, for Abdellaoui er et vandrende kort. Til dagens kamp kan man forvente se både Tosetti og Hoarau i troppen, noe som vil gi laget langt bedre bredde.

YB borte har ikke hatt samme kvaliteten som hjemme. Har likevel et ekstremt godt tak på Sion borte og ikke tapt poeng i Wallis på hele 7 kamper. Den grufulle statistikken kan fort brytes for Sion sin del i denne kampen.

Zürich – Lugano : Vertene klarte faktisk unngå stortap i Bern i forrige serierunde. Det kan bety bedre tider for FCZ, men det er spørsmål det definitivt trengs flere kamper for å bevise. Hadde et par sjanser i kampen, men taper alt i alt fortjent. Fikk Kryeziu utvist tidlig i 2.omgang i den kampen, og må således stå over denne. Viktige Kololli måtte forlate banen i 1.omgang med en skade, men han skal være friskemeldt til denne kampen. Det er derimot ikke Marco Schöbachler og Fabian Rohner, Tosin og Janjicic. FCZ er et lag det er vanskelig å bli klok på. Varierer fra det fantastiske til det helt utrolig dårlige

Lugano vant sesongens første kamp hjemme mot Luzern sist helg, takket være to mål i første omgang signert Gerndt og Bottani. Lugano ble hardt presset på slutten, men holdt helt inn. Spissen Christopher Lungoyi kom i den kampen, og ble utvist kun 3 minutter senere. Laget var dermed 1 mann mindre i en halv omgang. Manglet i den kampen keeper Noam Baumann. Han er ute også til denne kampen, sammen med nevnte Lungoyi og midtbanespiller Robert Macek.

Kanskje rundens vanskeligste kamp å tippe dette, både resultat og antall mål. Helt åpen kamp, men heller mot et liite favorittstempel til laget fra sør.

Vaduz – St.Gallen: Hjemmelaget tok et sterkt poeng borte mot Basel i sin første kamp etter opprykket. Viste der at laget er brukbart offensivt. Var et sterkt hjemmelag i fjor, og skal laget overleve er det nok på hjemmebane laget må ta brorparten av poengene sine.

Bortelaget kommer fra en bra prestasjon hjemme mot AEK i uken som var, men ble bortdømt. Var helt på høyde spillemessig, og hadde flere store målsjanser, men kom til kort. Det ble dermed med den ene kampen for Esperne denne sesongen. Skal laget komme til Europa neste sesong må slike kamper som i dag vinnes. Startet bra forrige helg med seier, og Quintilla viste at pasningsfoten sitter fortsatt. Merket at laget sårt savner de målscorerne de hadde forrige sesong i Itten og Demirovic.

Denne kampen kan raskt bli målrik og underholdene.

Luzern – Lausanne: Luzern startet sesongen med et tap borte mot Lugano. Ikke helt krise spillemessig, og hadde flere sjanser på slutten til å snike med seg et poeng hjem. Har siden den kampen mistet viktige Idriz Voca til Tyrika og Ankaragucu. Han er en spiller som det skal bli vanskelig å erstatte. Startet 30 kamper i fjor og året før der igjen også. Otar Kakabadze har også forlatt klubben den siste uken, han har tatt turen til det kjente ferieparadiset Tenerife. En hyppig benyttet spiller, men ikke like viktig for klubben som Voca var. Fått inn Yvan Alounga og Samuel Alabi i mellomtiden. Spesielt sistnevnte kan bli et interessant bekjentskap.

Lausanne imponerte veldig i sin første kamp etter opprykket med en fortjent seier mot Servette. Offensivt er laget virkelig bra, men sliter litt mer defensivt. Per-Egil Flo gjorde en fin figur på venstresiden for LS. Rafik Zekhnini var ubenyttet reserve da. Kan bli benyttet idag, all den tid Andi Turkes er sterkt linket til Brighton. Om det er rett avgjørelse er en annen ting, og Turkes kan nok ha godt av en sesong på toppnivå i Sveits først.

Ofte målrikt med Lausanne, og med de overgangene til Luzern den siste uken må nok LS finne seg i ha et lite favorittstempel.

Servette – Basel: Servette startet sesongen med et tap borte mot Lausanne. Imponerte ingen i den kampen. Spørsmålet blir om dette blir den vanskelige andre sesongen for laget til Alain Geigner. Må uansett opp flere hakk både offensivt og defensivt skal de ta poeng i kveld. Var ikke mye å se til den fine offensive fotballen laget viste i fjor. Spesielt Stevanovic og Kone må heve seg.

Basel spilte Europa League kvalik på torsdag, og ledet 3-1 og en mann mer i en omgang omtrent. Gjorde det likevel spennende med dårlig spill de siste 40min. Som i fjor, gjør laget alt for å gjøre det vanskelig for seg selv. Må se de samme tendensene nå sist mot Vaduz også. Mangler de samme i kveld som på torsdag.

Skal Basel ha noen mulighet til å vinne ligaen må kamper som dette vinnes. Tok kun ett poeng av seks mulige borte Servette i fjor. Er favoritter til denne, men nokså åpen kamp.